ANKARA / YENİMAHALLE - Şehit Tahir Çakmak İlkokulu

Kas

Çocuklarımızın, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK 'ün değerlerini, ülkemizin ilerleyişine katkılarını öğrenmeleri ve bir ülkenin tam bağımsız olduğunu gösteren bayrağını tanıyıp, 100.yılımıza yakışır bir Cumhuriyet Bayramı kutlaması kapsamında; “Cumhuriyet’imizin 100. Yılında 2023 Türk Bayrağı Projesine” 06.09.2023 Çarşamba günü ilk çevrimiçi toplantımız ile başladık.

Türkiye’nin altmış bir ilinden gönüllü üç yüz öğretmen ve öğrencilerimiz farklı materyallerden hazırladığımız  Türk Bayrakları, Mosaically Uygulama ile fotoğraf birleştirilmesi sonucu ,29 Ekim 2023 Cumhuriyet Bayramı’nda sanal sergi ile yayınlamak için çalışıyoruz.

Ankara Şehit Tahir Çakmak İlkokulu 4-A sınıfı olarak,Nurcan OKUR öğretmeni rehberliğinde ,19 öğrencimizle bu projede olmanın gururu ve mutluluğu ile bayraklarımızı hazırladık

Kas

AB Kod Haftası, programlama ve diğer teknolojik aktiviteler yoluyla yaratıcılığı, problem çözmeyi ve iş birliğini teşvik eden bir taban hareketidir. Buradaki amaç, programlamayı daha görünür kılmak, gençlere, yetişkinlere ve yaşlılara fikirleri kodlamayla nasıl hayata geçirdiğinizi göstermek, bu becerileri ortaya çıkarmak ve motive olmuş kişileri öğrenme amacıyla bir araya getirmektir.

Kas

6 kıtada, 151 ülkenin katıldığı Climate Action Project ( İklim Eylemi Projesi)'ne bu yıl Şehit Tahir Çakmak İlkokulu'nu temsilen okulumuz 4/A sınıfı öğrencileri katılmıştır. Proje kapsamında öğrenciler iklim değişikliği ve çevre kirliliği konuları hakkında etkinlikler yapmış ve çözüm önerileri sunmuşlardır.

Kas

Okulumuzun üçüncü sınıf öğrencileri Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Kurtuluş Müzesi (Eski Meclisi) ve Cumhuriyet Müzesi ziyaretlerini gerçekleştirmişlerdir.

Kas

12 Kasım Deprem Tahliye tatbikatımız senaryo doğrultusunda başarı ile gerçekleştirildi.

Kas

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ MÜCADELE GÜNÜ'nde şehitlerimizi andık. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürümüz Erdem YURT yapmıştır.

Kas

Okulumuz öğretmenlerinden emekli olan Zeynep BOSTANCI ve tayinleri çıkan Şenay PALANDÖKEN ile Nuray ERTAŞ için veda yemeği düzenlenmiş olup yemekte okul müdürümüz sayın Erdem YURT göstermiş oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür edip hediyelerini takdim etmiştir.

Kas

Okulumuzdaki dördüncü sınıf öğrencilerimiz birinci sınıf öğrencilerine hoş geldin balonları vererek İlköğretim Haftasını kutladık.