ANKARA / YENİMAHALLE - Şehit Tahir Çakmak İlkokulu

Mrt

8 Mart Deprem Tahliye tatbikatımız senaryo doğrultusunda başarı ile gerçekleştirildi.

Mrt

Kızılay ve Yenimahalle Kaymakamlı'nın ortak çalışmasıyla okulumuzda düzenlenen Kan Bağışı Kampanyası' na katılan tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Geleneksel Satranç Turnuvamız kura  çekiliinden sonra başlamıştır. 3. Geleneksel Satranç Turnuvamıza katılan tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Şbt

29 Şubat 2024 Perşembe günü okulumuzda yapılacak olan Kan Bağışı Etkinliğimize tüm velilerimizi ve duyarlı mahalle sakinlerimizi beliyoruz. "KAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR"

Kas

Okulumuzda cumhuriyetimizin 100. yılını öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin katılımıyla coşkuyla kutladık.

Ara

Demokrasi ve İnsan Hakları Kulübü öğretmenlerimizin hazırladığı etkinliklerle öğrencilerimize sunuldu.

Ara

Yenimahalle İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından öğrencilerimize ve velilerimize yönelik  ilk yardım eğitimleri verilmiştir. Oldukça verimli geçen eğitimlerde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun

Ara

Şehit Tahir Çakmak İlkokulu ailesi olarak okulumuz bahçesinde ağaçlandırma çalışması yaptık. Daha yeşil bir Dünya oluşturmak amacı ile her sınıfımızın bir dikili ağacı oldu.

Kas

Her 10 Kasım'da olduğu gibi bu 10 Kasım'da da 10 Kasım 1938 tarihinde saat 9'u 5 geçe yaşamını yitiren Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, sevgi, saygı, minnet ve özlemle anıyoruz. Ömrünü Türkiye Cumhuriyeti'ne adayan, başarılarıyla yalnızca Türk milletine değil tüm dünyaya örnek olan Atamızın ölümünün 85. yıl dönümünde minnettarlığımızı, sevgimizi ve hüznümüzü bir kez daha dile getirdik. Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı ve milletimizin unutulmaz lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve rahmetle yad ediyoruz.

Ara

Okulumuzun ikinci eTwinning projesi de kabul olmuştur. Astronotların hayatlarından yola çıkarak öğrencilerimizle sağlıklı ve dengeli beslenmeden başlayarak STEAM aktivitelerini kullanarak, yaparak ve eğlenerek uzayı öğrenecektir. Projemiz, planladığımız etkinliklerle öğrencilerin problem çözme, eleştirel düşünme, işbirliği, ürün oluşturma ve akıl yürütme gibi 21. yüzyıl becerilerini geliştirmesini amaçlamaktadır. Ayrıca çocukların pedagojik gelişimine ve akademik becerilerine katkı sağlayacaktır.

Web2.0 araçları ve dijital oyunlarla dijital medya okuryazarlığını da sağlamayı planlıyoruz

Ara

Yenimahalle 28. Eğitim Bölgesi Müdürleri olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında okulumuzda film gösterimi yapıldı.

Ara

Okulumuz 4/A sınıfı Kids and Math For Life eTwinning projesine katılmıştır. Projemiz matematik derslerinin oyun ve farklı etkinliklerle işlenmesini amaçlamaktadır. Modern eğitim araçları ve oyunlarla matematik sevgisini güçlendirmek ve oyunlar yaratarak öğrencilerin yaratıcı zihinlerini geliştirmek amaçlanmıştır. Soyut kavramları somutlaştırarak, farklı ortam ve oyunlarla eğlenceli ve anlaşılır hale getirerek okullarımızda "Matematik Atölyesi" sunmak, öğrencilerin özgüvenlerini arttırmasını sağlamak hedeflerimiz arasındadır. İlgili teknolojik web 2 araçlarını kullanarak oyunlar oluşturmak. Okullar ve öğrencileri havuz oluşturarak bu oyunlardan faydalanabilirler. Oyunların ilgili müfredata bağlanması ve bu oyunların her derste kullanılması. Bu sayede öğrencilerin zihinsel gelişimlerine ve öğrenme süreçlerine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda velilerden izin dilekçesi alınmıştır.

Kas

Okul bahçemize 11Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında  ıhlamur, mavi ladin ve iğde ağaçlarından dikerek hem okul bahçemizi ağaçlandırırken öğrencilerimizde doğa sevgisi ve çevre bilinci kazandırılmıştır.

Kas

Okulumuz Rehberlik servisi tarafından velilerimize yönelik Diyabet Hastalığı ve Sağlıklı Yaşam sunumu etkinliği Uzm. Diyetisyen Esra ÜLGER tarafından verilmiştir. Kendilerine teşekkür ederiz. Ayrıca kendilerinin okulumuz öğretmeni Ayşegül BENLİ'nin eski öğrencisi olması bizleri memnun etti.